نیروگاههای برق‌آبی در خدمت کاهش خاموشی‌ها

نیروگاه‌های برق‌آبی در شرایطی فصل گرم سال را آغاز می کنند که سهم ۱۴ درصدی در ظرفیت تولید برق کشور دارند.

به گزارش روز سه شنبه اگزیم نیوز، افزایش دما در کشور، در روزهای اخیر رشد هشت درصدی مصرف برق را رقم زده است آن هم در شرایطی که به گفته وزیر نیرو ناترازی برق به ۲۰ هزار مگاوات در فصل تابستان خواهد رسید.

بر اساس آمارها بالغ بر ۸۵ درصد از ظرفیت کشور در اختیار نیروگاه‌های حرارتی، ۱۴ درصد در اختیار نیروگاههای برقابی و بقیه مربوط به سایر نیروگاه‌ها از جمله نیروگاه‌های خورشیدی و بادی است.

از این رو نیروگاه‌های برق‌آبی شرکت آب و نیرو در روزهای اخیر با توجه به گرمای هوا و نیاز مبرم شبکه برق کشور، به میزان برنامه‌ریزی شده تولید داشته و از مشکلات موجود در تولید برق در سایر نیروگاه‌ها، کاسته و خاموشی‌ها را به حداقل رسانده‌اند.

ظرفیت نصب نیروگاه های برق‌آبی که بدون استفاده از سوخت فسیلی و بدون انتشار گازهای آلاینده، به تولید انرژی پاک و تجدیدپذیر می‌پردازند، حدود ۱۲ هزار مگاوات است که حدود ۹ هزار مگاوات آن توسط شرکت آب و نیرو احداث شده و به بهره برداری رسیده‌ است.

طبق تعاریف فنی و کاربردی، نیروگاه های برق آبی وظایف خطیری چون مدیریت آب‌های سطحی، جلوگیری از وقوع سیلاب، کنترل فرکانس، تعادل بخشی به شبکه برق و تولید برق پاک و تجدیدپذیر را بر عهده دارند.

طراحی سدها و نیروگاه های برق آبی به گونه‌ای است که در فصل بهار، روان‌آب‌ها را در مخازن ذخیره کرده و در تابستان با رهاسازی برنامه‌ریزی شده آب، به توسعه پایدار کشاورزی، صنعت، شرب و خدمات کمک می‌کنند.

علاوه بر آن در فصل گرم تابستان که شبکه برق، پیک مصرف را تجربه می‌کند و گرمای هوا راندمان سایر نیروگاه ها را به حداقل رسانده است، با تولید برق مطمئن، به کمک شبکه سراسری می آیند.

پیشتر هم شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران اعلام کرده بود در حال حاضر تعمیرات سالانه و سرویس های نگهداری برنامه ریزی شده حدود ۸۰ درصد از ظرفیت نیروگاههای برق‌آبی شرکت آب و نیرو به پایان رسیده و طبق برنامه تا قبل از آغاز دوره اوج مصرف تابستان همه واحدهای برق‌آبی شرکت آب و نیرو آماده تولید انرژی خواهند بود.

به طور معمول هرساله سدهای برق‌آبی تا قبل از دوره اوج مصرف تابستان به ذخیره بارش‌ها در مخزن سدها می‌پردازند تا با حداکثر توان تولیدی پاسخگوی پیک مصرف تابستان باشند.

با شروع بارش‌های بهاری بخش عمده‌ای از روان‌آب‌ها در مخازن سدها در حال ذخیره سازی است، به طوری که هم اکنون سدهای کارون۴ و رودبار لرستان به پرشدگی کامل رسیده‌اند و بقیه سدها با شیب افزایشی در حال پرشدن هستند.

در روزهای اخیر با توجه به افزایش مصرف برق در کشور و نیاز شبکه سراسری به تولید انرژی، نیروگاه‌های برق‌آبی شرکت آب و نیرو شروع به تولید انرژی کرده و روزانه بالغ بر ۲۰ هزار مگاوات ساعت انرژی برق‌آبی پاک و تجدیدپذیر تولید کردند.

سدها و نیروگاه‌های شرکت آب و نیرو همچون گذشته در تولید انرژی، کنترل و تنظیم فرکانس شبکه برق کشور و مدیریت آب‌های سطحی و کنترل سیلاب، نقش مهمی در توسعه کشور ایفا کرده‌اند.

کد خبر 81694

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 3 =